نمایشگر LED فضای باز
نمایشگر های LED فضای باز یا همان Outdoor LED Screen تفاوت چندانی با تلویزیون های شهری ندارد.بلکه محل نصب و نوع ارتباط آن با تلویزیون شهری متفاوت است. ماژول این نمایشگر ها در تراکم پیکسلی یا همان pixel pitch مختلف در بازار موجود است که با کیفیت ترین آن برای فضای باز به P2.5 میرسد . در کل ماژول outdoor در برابر شرایط جوی مثل نور خورشید و آب باران مقاومت بیشتری نسبت به مدل indoor دارند.
تلویزیون شهری فضای باز
تلویزیون شهری سالن همایش
سالن های همایش برای ارائه ی فرد ارائه دهنده ، نیاز به نمایش محتوا دارد. این محتوا باید خوانا و درست به مخاطب نمایش داده بشود. قبلا از سیستم های ویدیو پروژکتور استفاده ماشد اما بدلیل مشکلاتی از قبیل خاموش کردن نور سالن و… این سیستم منسوخ شده است. این نمایشگر ها قابلیت کنترل از سیستم ارائه دهنده همچنین اتاق فرمان را دارد. نمایشگر های داخل سالن همایش به کیفیت سالن همچنین کیفیت ارائه مطالب به مخاطب کمک بسیار زیادی میکند. علاوه بر آن نمایش پسوند های مختلف محتوا مثل فیلم،عکس ، پاور پوینت و متن از ویژگی های این نمایشگر ها است
نمایشگر مراکز فرهنگی وهنری
در مراکز فرهنگی و هنری مدرن ترین روش ارائه مطالب تلویزیون شهری فضای باز می باشد. این سیستم با نمایش محتوا از هر یک از جایگاه شرکت کنندگان به راحتی با مخاطب ارتباط بر قرار میکند و کیفیت بالایی دارد. دات پیچ این تلویزیون شهری فضای باز می بایست به حد کافی بالا باشد تا تصویر پیوسته و با کیفیتی به مخاطب نمایش دهد.
قطعات تلویزیون شهری فضای بیرون
ماژول LED OUTDOOR
ماژول LED مهم ترین بخش یک تلویزیون شهری فضای باز LED است. ماژول LED یک برد الکترونیکی است که چیپ های LED با فاصله مشخص بروی آن قرار گرفته اند و وظیفه نمایش محتوا با پیکسل های LED که روی آن قرار دارد را تلویزیون به عهده دارد. به فاصله ی بین LED ها از هر طرف تا LED بعدی دات پیچ یا pixel pitch می گویند. برای مثال در ماژول P4 بین هر پیکسل تا پیکسل بعدی 4 میلی متر فصله می باشد. از جمله مشخصات ماژول:
- شدت نور ماژول (بر حسب MCD)
- نرخ تازه سازی (refresh rate)
- اسکن ماژول ( نحوه ی درایو LED که بر فرکانس نمایش ماژول تاثیر مستقیم دارد.)
- کیفیت ماسک و قاب ماژول LED
- شرکت سازنده چیپ ست LED
- زاویه دید چیپ ست LED
منبع تغذیه | power supply
منبع تغذیه انرژی مورد نیاز سیستم را تامین میکند و برق AC شهری را به DC تبدیل میکند. معمولا تجهیزات LED با ولتاژ 5 ولت کار میکنند. انتخاب منبع تغذیه باید متناسب با مصرف ماژول های LED هماهنگ باشد.منبع تغذیه های مرسوم مورد استفاده شده در این کار معمولا 40 آمپر یا 60 آمپر می باشد که در 2 مدل اسلم (نازک) ومعمولی عرضه می شود. منبع تغذیه اسلیم برای کابینت های رنتال که فضای کمتری دارند معمولا استفاده می شود. ویژگی های منبع تغذیه خوب برای تلوزیون شهری فضای باز :
- تطابق جریان نامی و عملی منبع تغذیه
- طول عمر بالا و اتلاف حرارتی پایین
- فیوز محافظ نوسان برق
- مدار قطع خودکار اتصال کوتاه
- پورت ارت برای اتصال به زمین
- تعداد خروجی مناسب و پتانسیومتر تنظیم ولتا
کارت کنترل
کارت کنترل دیتا را اپراتور دریافت میکند و روی ماژول های LED نمایش میدهد ، در تلویزیون های شهری معمولا از کنترلر های آنلاین استفاده می شود. کنترلر های آنلاین شامل 2 قسمت گیرنده و فرسنتد می باشد. سیستم کنترل نمایشگر ها به این صورت است که تعدادی برد فرستنده (sender card)تصویر را از توسط سگنال تصویر میگیرد و به تعدادی کارت گیرنده (recieving card) میفرستد. در هر کابینت LED یک برد گیرنده وجود دارد. از ویژگی های سیستم کنترل نمایشگر LED :
- تعداد پیکسل قابل پشتیبانی
- مقدار refresh rate قابل پشتیبانی
- سازگاری با انواع درایور های ماژول
- نرم افزار کاربر پسند و بروز رسانی نرم افزار مداوم
ویدیو پروسسور | video processor
ویدیو پروسسور رابط بین ورودی های تصویر ونمایشگر LED است. این سیستم وظیفه انتخاب ورودی تصویر و تغییر اندازه تصاویر ورودی به اندازه تلویزیون شهری را دارد.ویدیو پروسسور ورودی تصویر را منابع مختلف (کامپیوتر ، دوربین ، گیرنده دیجیتال و … ) میگیرد و ضمن تنظیم و بهینه سازی برای تلویزیون شهری ابعاد تصویر را با نمایشگر هماهنگ میکند. این دستگاه که مدیریت صوت و تصویر را بر عهده دارد تصویر دکمه های روی پنل کنترل می شود. تعداد ورودی و خروجی های ویدیو پروسسور و تنوع آن بر قیمت این محصول تاثیر زیادی دارد. از جمله ویژگی های ویدیو پروسسور:
- قابلیت نمایش ورودی های دیجیتال و آنالو بصورت همزمان
- تعداد پیکسل پشتیبانی در طول و عرض
- خروجی مجزا برای مانیتور کاربر
- تنظیم از طریق نرم افزار
- فریم بر ثانیه ثابت و استاندارد (60fps)
- قابلیت تصویر در تصویر PIP
سازه و سیستم تهویه
در وسایل الکترونیکی ، بدلیل ایجاد گرما از طریق اتلاف انرژی باید برای تهویه و تعدیل دمای دستگاه راه حل در نظر گرفت . در تلویزیون های شهری جهت خنک کردن تلویزیون از گرمای ایجاد شده توسط پاور ها معمولا از اسپیلیت ها استفاده میکنند. در صورت انجام پروژه در فضای باز ( که تهویه محیطی داشته باشد) نیازی به اسپیلت نیست و از فن های گرداننده هوا استفاده می شود.
سازه تلویزیون شهری نیز باید توسط مهندسین محاسب عمران محاسبه شود و نیرو باد ، لنگر و طول دستک و … در آن مشخص شود. در سازه تلویزیون شهری معمولا پایه ها بصورت گرد (لوله آهنی ) یا مقطع مستطیل ( سازه شبکه بندی شده ) می باشد.
نرم افزار تلویزیون شهری فضای بیرون
نمایش محتوا بروی تلویزیون شهری به روش های آنلاین و آفلاین انجام می شود
روش های ارتباط اپراتور با تلویزیون شهری فضای بیرون
ارتباط از طریق شبکه داخلی | Ethernet LAN network
ارتباط از طریق شبکه از رایج ترین روش های انتقال تصویر است. در سیستم های آفلاین کارت کنترل باید قابلیت شبکه داشته باشد و به شبکه محلی متصل شود. از طریق نرم افزار رابط کاربری می توان با وارد کردن آی پی تلویزیون ، محتوا را منتقل کرد و از نظر امنیتی قابل قبول است.
ارتباط از طریق فیبر نوری | optic fiber network
برای ارتباط با فیبر نوری ، در محل هم چنین در محل اپراتور نیاز به مبدل های فیبر نوری و مدیا کانورتر می باشد. این بستر معمولا برای فاصله های بیش از صد متر که ممکن است سیستم شبکه دچار اختلال شود ، استفاده می شود.
ارتباط از طریق شبکه وایرلس | Wireless LAN network
ارتباط از طریق شبکه از رایج ترین روش های انتقال تصویر است. در سیستم های آفلاین کارت کنترل باید قابلیت شبکه داشته باشد و به شبکه محلی متصل شود. از طریق نرم افزار رابط کاربری می توان با وارد کردن آی پی تلویزیون ، محتوا را منتقل کرد و از نظر امنیتی قابل قبول است.
ارتباط آفلاین
در ارتباط آفلاین سیستم بصورت مستقیم در ارتباط نیست. بلکه با رابط نرم افزاری ، برنامه روی حافظه های سخت افزاری مثل فلش مموری ، هارد و .. ذخیره می شود و به محل تلویزیون انتقال داده می شود. این روش از امنیت پایین تری برخودار است اما هزینه آن به مراتب پایین تر از سیستم های آنلاین است.